Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм 59% от българите смятат, че страната ни трябва

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм 59% от българите смятат, че страната ни трябва
Коментари Харесай

Проучване на НАТО: Едва 8% от българите подкрепят помощта за Украйна, а само 5% вярват, че медиите казват истината за войната

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

59% от българите считат, че страната ни би трябвало да остане част от НАТО, сочи изследване на Алианса. По този индикатор България се подрежда на предпоследно място, като единствено в Словения процентът на искащите е по-нисък - 58%, съобщи БГНЕС.

Най-високият % е регистриран в Албания, където 98% от интервюираните са дали отговор позитивно на въпроса дали желаят страната им да остане част от отбранителния алианс.

56% от сънародниците ни считат, че участието в НАТО носи повече сигурност за България. Първенец по този индикатор е Дания с 83%, а на последно място е Франция с 50%.

Едва 42% от българите са декларирали, че България би трябвало да отбрани друга натовска страна, в случай че бъде нападната. Единствено Исландия (37%) и Северна Македония (35%) регистрират по-ниски резултати по този индикатор. Първото място е за Норвегия със 79%.

Според 55% от българите участието в Алианса прави нападението от друга страна по-малко евентуално, а 61% от сънародниците ни сочат, че страната би трябвало да поддържа или да усили военните си разноски. Единствено в Албания се регистрира по-висок % по този индикатор (81%).

По отношение на войната в Украйна, единствено 22% от българите са мощно уверени, че съветската инвазия е влошила световното положение на сигурността. Първенци по този индикатор са Полша и трите прибалтийски републики - Литва, Латвия и Естония.

Едва 5% от българите твърдо имат вяра, че медиите в страната им споделят истината по отношение на ситуацията в Украйна, като този % е по-малък само в Унгария (4%) и Гърция (3%). 18% от българите твърдо поддържат даването на помощ за Киев, като Албания е първа и по този аршин с 67%.

Източници: БНР, segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР